Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Het wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen en darmklachten. Deze aandoening komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, met name bij vrouwen.

Tijdens de Fibromassage richt ik mij niet op de tenderpoints (dit zijn de punten waarmee de reumatoloog de diagnose vaststelt), maar concentreer ik mij op het meest pijnlijke gebied van jouw lichaam. De rest van het lichaam (waar vaak ook pijn ervaren wordt) zal door middel van een ontspanningsmassage worden behandeld. Deze massage zal tevens de slaap bevorderen.

Veel mensen met Fibromyalgie klachten geven aan dat ze na een massage veel napijn ervaren. Dit komt omdat vaak gedacht wordt dat de pijn met veel druk (pijn) bestreden moet worden. Fibromassage is daarentegen een zachte, maar ook zeer effectieve behandeling die juist verlichting geeft.

Fibromassage is zeer geschikt voor mensen met de volgende klachten/eigenschappen:

  • Fibromyalgie
  • Burn-out klachten
  • Hoogsensitiviteit (hsp)
  • ME (chronisch vermoeidheidssyndroom)
  • Een gevoelig lichaam