Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een drukpuntmassage ter preventie van stress en RSI. Het is een 15-20 minuten durende behandeling, die over de kleding heen gegeven wordt aan rug, heupen, nek, hoofd, schouders, armen en handen. Hiervoor zit men voorover in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. De behandeling is niet pijnlijk, zeer effectief en geschikt voor iedereen. De stoelmassage vindt plaats in een rustige ruimte bij u op kantoor.

Waarom stoelmassage?

Het grootste kapitaal van ieder bedrijf is de werknemer, het grootste kapitaal van de mens is gezondheid van lichaam en geest. Door de combinatie van werkstress, spanning veroorzaakt door het dagelijks leven en veelvuldig in dezelfde houding staan of zitten, repeterende werkzaamheden en te weinig of eenzijdig bewegen, ontstaan lichamelijke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, stijve schouders, verminderde concentratie of RSI. Spanning kost energie. Stoelmassage kan gezondheidsklachten als gevolg van stress voorkomen. Onderzoek door de Universiteit van Miami (1996) heeft aangetoond dat bij regelmatige toepassing van stoelmassages werknemers meer geconcentreerd en helder zijn en dat ze minder fouten maken. Voor een goed resultaat wordt aangeraden de werknemers wekelijks of 1 x per 2 weken d.m.v. een stoelmassage te laten behandelen.

Stoelmassage op de werkplek, ofwel bedrijfsmassage, is een innovatief en doeltreffend middel om ziekteverzuim door werkstress te verlagen en gezondheidsklachten als gevolg van stress te voorkomen. Actief meedoen aan preventie, vroegtijdige signalering en behandeling bij beginnende klachten kan uitval door ziekte voorkomen. Ook de overheid ziet het belang van stoelmassage bij bedrijven als middel ter preventie van ziekteverzuim. Daarom worden bedrijfsmassages gestimuleerd door de kosten fiscaal aftrekbaar te maken. De voorwaarden hiervoor zijn: integratie van stoelmassage in uw Arbo-beleid; massage vindt plaats onder werktijd; en de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.

Op welke klachten kan een behandeling invloed uitoefenen?

  • Alle stress gerelateerde klachten
  • Hoofdpijn
  • Pijnlijke spieren en gewrichten
  • Stijve nek, schouders
  • Rugklachten
  • Griepachtige klachten
  • RSI
  • Algemeen verminderd gevoel van welzijn

Naast het fysiek medische gedeelte wordt stoelmassage gezien als een ‘schouderklopje’ van de werkgever. Het heeft een positief effect op de arbeidsbeleving van werknemers.

Is er interesse in de stoelmassage voor werknemers? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of een proefmassage. Ik kom graag even bij jullie langs.